Na onze spullen te hebben ingepakt en te hebben onderhandeld over de duur van de scooterhuur (de ontbrekende achterste standaard laten we voor het gemak even buiten beschouwing) begeven we ons naar de kunstmarkt van Ubud. Helaas blijkt bij aankomst dat er op zondag een religieuze bijeenkomst in plaats van de markt wordt gehouden. Gelukkig bevinden zich in Ubud meer dan genoeg leuke winkels en we bemachtigen binnen een mum van tijd een rok, overhemd, handdoek en een enorm kapmes (voor niet nader te noemen doeleinden). Na de markt zit onze tijd in Ubud er alweer op en pakken we vanaf Sanur de boot naar Nusa Penida. Wanneer we onze tickets bij de balie verzilveren kunnen we onze tassen achter laten want die worden dan voor ons naar de boot gebracht. Ideaal zou je zeggen, totdat de heren van de bemanning bezig zijn de trossen te lossen terwijl de Airtags in onze tassen aangeven dat deze nog niet aan boord zijn. Na snel inlichten van een matroos komen er na wat gemopper over de walkietalkie twee jongens over de steiger aanrennen met onze tassen op hun schouders. Aangekomen op Nusa Penida droppen we onze spullen bij ons guest-house en komen we s’ avonds heerlijk tot rust onder het genot van een Balinese massage.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *