Tegalalang, met zijn mooie rijst-terrassen, staat vandaag als eerste op de planning. Omdat het nogal veel toeristen aantrekt proberen we er voor de drukte te zijn. Het begin blijkt inderdaad voor de meute ingericht (overal fotospots, insta-schommels en tokkelbanen), maar wat dieper de velden in ligt alles er mooi bij en zien we ook hoe de lokale boeren aan het werk zijn. Na een paar uurtjes wandelen tussen de terrassen (bloedheet) hebben we het wel gezien en is het tijd voor de volgende bestemming. Onderweg rijdt  Sjako “vol gas” Teerlink (ook wel de Valentino Rossi der scooterrijders) per ongeluk met hoge snelheid door een diep gat in de weg (de kilometerteller van de scooter doet het niet maar het zal zo’n 50 km/uur zijn geweest). Ons barrel blijkt helaas niet bestand tegen dit soort capriolen, de standaard raakt het wegdek, breekt af en sleept nu (met alle bijkomende herrie) over het asfalt. Wonder boven wonder gebeurt dit alles nog geen 30 meter van een scootergarage. Binnen vijf minuten is de standaard gedemonteerd (nergens voor nodig zo’n ding) en zijn we alweer op weg. We arriveren net wanneer het begint te regenen en al glibberend dalen we via de moddertrappen af naar beneden. De Leke Leke waterval is volledig omgeven door groen wat hem erg fotogeniek maakt. Na de klim terug naar boven (wederom door de stromende regen) schuilen we bij een restaurantje met uitzicht over de jungle (die er adembenemend uitziet tussen de flarden opstijgende wolkendampen).

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *