Canggu is wel even wennen na bijna twee weken Java. Waar we ons op Java af en toe echt exoten voelden zijn we hier dertien in een dozijn. Het wemelt hier van de westerlingen en onze wijk zit vol met hippe koffietentjes, kledingwinkels met de bekende merken en beach-clubs volgens mediterrane stijl (een beetje een omgekeerde cultuurshock). Om even bij te komen van ons drukke schema van de afgelopen dagen besteden we de dag aan het strand. Op een zitzak, onder een parasol met de voeten in het zand en een kokosnoot in de hand (wat een rijmkunst) komen we heerlijk tot rust. Na een paar uurtjes te hebben gelezen (met een verfrissende duik tussendoor) komen we tot een pijnlijke conclusie: we zijn rood. Blijkbaar zijn we zo blank dat we ondanks een dik wolkendek (ik heb geen zon gezien) en een parasol boven ons hoofd toch nog verbranden (tata’s be like). Tijd voor een dikke laag aloë vera gel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *