Na bijna 2 weken Java is het tijd voor een nieuw eiland! We pakken een taxi naar de ferry, die ons overvaart naar Bali. Bij aankomst wijzen we alle opdringerige taxi chauffeurs af en springen we in de eerste de beste bus die op punt van vertrekken staat. De bus is bloedheet, er wordt binnen gepaft en we hebben een topsnelheid van ongeveer 20 km/uur. Om het leed nog wat te verergeren stopt de chauffeur letterlijk elke 5 minuten (banden oppompen, fles olie halen, zelfs voor een praatje bij een bushalte waar niemand instapt). Ondertussen kan Nadeche mijn bloed wel drinken (het was mijn idee om de bus in plaats van de taxi te nemen). Als we na een uur nog nauwelijks opgeschoten zijn stappen we uit om alsnog een Grab te boeken. Helaas zijn deze in geen velden of wegen te bekennen en nu staan we dus gestrand langs de weg. Wonder boven wonder stopt er een tweede bus die ons voor een prikkie mee wil nemen. Deze bus is een stuk comfortabeler en de chauffeur is niet terughoudend met het gaspedaal. Na een dag reizen arriveren we in Canggu waar we een heerlijke hut met uitzicht op het zwembad hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *