Gisteravond is er een openbaring tot ons gekomen: Het kraaiachtige gelach dat wij toeschreven aan een vogel blijkt van de kleine gekko’s te komen die hier op elke muur van ieder huis te vinden zijn. Over tot de orde van de dag, vandaag begint (helaas) onze terugreis met een vlucht naar Jakarta. Voordat het zover is pakken we de scooter naar het centrum om nog wat souvenirs op de kop te tikken. Na anderhalf uur zoeken vinden we eindelijk de leuke winkel met houtsnijwerk waar we eerder deze week al even hebben rondgekeken. De hoofdweg is eenrichtingsverkeer en we zijn er serieus drie keer langs gereden (en dan ben je dus verplicht om een heel rondje door Labuan Bajo te rijden). We verrijken onszelf met wat mooi houtsnijwerk voordat we vertrekken naar de luchthaven. In Jakarta besluiten we om voor ons laatste Indonesische avondmaal te kijken wat de McDonalds hier allemaal te bieden heeft. Het antwoord is rijst in plaats van patat, verder is het assortiment vrijwel hetzelfde (al is de spicy kip hier wel flink pittiger dan in Nederland).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *