Als volleerd en gebrevetteerd open water duikers stappen we vandaag op de boot. Gewapend met de Go Pro (het is gelukt om een waterdichte case te huren) maken we drie duiken in de wateren van Komodo. Het is erg relaxed dat we tussen de duiken door lekker kunnen relaxen op een zitzak in de zon, in plaats van te luisteren naar instructies en uitleg zoals tijdens onze cursus. De eerste duik is minder bijzonder dan gehoopt, maar tijdens duik twee en drie zien we weer al het prachtigs dat Komodo te bieden heeft. Er cirkelt een reusachtige, volledig zwarte manta om ons heen bij een cleaning station, we worden begroet door een langoest (een soort kreeft zonder scharen) en we aanschouwen de golvende kleurpatronen op de huid van twee zeekatten. Verder zien we twee soorten haaien, knobbelige zeekomkommers, schildpadden, zeeduivels, eenhoornvissen en onze eerste zee naaktslak met een astronomische lengte van twee centimeter (die laatste klinkt niet zo spectaculair maar dat was ie dus wel). Duiken is erg vermoeiend, dus na wat street-food langs de weg duiken (prachtige woordspeling) we vroeg ons bed in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *