Na een goede nacht in de hut (we waren ook doodop) wekt de haan ons net na zonsopkomst voor het ontbijt. Na het ontbijt (dat we gezellig met de andere bezoekers in een kring op de grond van de hut nuttigen) genieten we van de zon en besluit ik nog wat verder het pad de jungle in te volgen. Tussen het dichte struikgewas en de koffieplanten hoop ik nog wat mooie fauna tegen te komen, maar het enige dier dat zich laat zien is een dikke bloedzuiger die zich aan mijn enkel vergrijpt. Voordat we vertrekken probeer ik een kopje Kopi Loewak, dat is koffie van bonen die zijn opgegeten en uitgepoept door civetkatten. Deze worden vervolgens gewassen en gebrand. Ik vind de smaak iets zachter en aardser dan gewone koffie. De weg terug verloopt soepel (alles is nu naar beneden) en we stoppen halverwege de scooterrit bij een prachtig verlaten strand. Dit is een uitgelezen kans om mijn scooterskills naar het volgende niveau te tillen en eens flink langs de waterlijn te crossen. Van een paar honderd meter verderop komen een aantal lokale jongens (van een jaar of twaalf) aanrijden en die vinden dit natuurlijk prachtig. Samen crossen we het hele strand over en de kids zonder brommer gaan gezellig achterop. Na deze capriolen nemen we nog een duik en vervolgen we onze tocht terug naar Labuan Bajo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *