We ontwaken vandaag met prachtig uitzicht over de baai waarin we liggen afgemeerd. Dit alles zo vanuit onze slaapcabine wanneer we het doek oprollen. Na een verfrissende ochtendduik en ontbijt binden we de snorkels om voor het volgende onderwater avontuur. Het maakt niet uit hoe vaak je hier in het water ligt, iedere plek en ieder rif is weer net even anders en iedere keer spot je wel wat nieuws. Ook vandaag is dit het geval we zien meerdere pijlstaartroggen, een zeekomkommer van anderhalve meter lang en vissen die hun onderwaterholen delen met garnalen. Een van onze snorkelplekken ligt vlakbij de mangroven en ik besluit een kijkje te gaan nemen. De mangrovebomen geven de onderwaterwereld een onheilspellend tintje met hun wortels die als lange donkere vingers in het water steken. De takken vormen een dicht hekwerk wat me belemmert het bos dieper te betreden (misschien maar goed ook). Naast het snorkelen brengen we de rest van de dag al relaxend door op de boot. Wanneer het begint te schemeren nemen we een kijkje bij “Bat island” waar we getuige zijn van een onophoudelijke stroom vleerhonden die eropuit trekken voor hun nachtelijke jachtpartijen. Ze vliegen vrij laag en pal over onze hoofden heen, tegen de gekleurde lucht zijn de contouren mooi te zien en lichten de vliezen in de vleugels op. Wanneer we na dit alles ook nog pasta bolognese geserveerd krijgen is Nadeche haar dag compleet.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *