Om half tien worden we vandaag bij Le Pirate verwacht voor onze meerdaagse boottour. Juist op het moment dat iedereen aanwezig is begint het te storten dus ons vertrek wordt iets uitgesteld. We delen de boot met een Nederlands stel van een jaar of vijftig, een jonge vrouw en haar moeder (ook Nederlands) en een Canadees stel dat iets ouder is dan wij. Wanneer het weer wat is opgeklaard vertrekken we, op ons drijvende onderkomen voor de komende dagen, vanuit de haven. Het weer zit de rest van de dag niet mee, de ene bui wisselt de ander af. Ondanks deze tegenslag beginnen we onze trip goed met een snorkelsessie bij Turtle bay gevolgd door een snorkel avontuur bij Manta point. Op laatstgenoemde locatie zwemmen we (gewapend met de gopro) met de ene na de andere manta die de stek bezoeken om zijn rijkdom aan plankton. Het snorkelen met deze prachtige wezens aan het oppervlak geeft weer een heel andere ervaring dan onze ontmoetingen op diepte tijdens het duiken. Na een stevige lunch varen we met een klein bootje naar een zandbank met de naam Banana beach (drie keer raden welke vorm die heeft). Het zand heeft een rozige kleur en ligt vol met stukjes koraal, omdat het weer is begonnen met regenen duik ik direct met de snorkel het water in waar ik wederom wat bijzondere schepsels spot zoals eenhoorn vissen en een mantis shrimp. Als de schemering valt gaan we voor anker bij Padar island en zoeken we onze hutten op, morgen vroeg op voor een (hopelijk) mooie zonsopkomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *