Na twee heftige dagen op de boot spenderen we vandaag de ochtend lekker rustig aan het zwembad op het dak van ons hotel, verwarmd door de zon, verkoeld door de ijskoffie. Rond het middaguur vertrekken we op de scooter richting het noorden voor een bezoek aan de Rangko grot. Vanaf een strand in de buurt maken we de overtocht op een houten boot met pruttelende dieselmotor (die met de hand wordt aangeslingerd). Halverwege houden we een korte stop op Pasir timbul, een zandbank die bij vloed bijna helemaal onder water verdwijnt. Tijdens ons bezoek beslaat het eilandje iets meer dan een vierkante meter en het geeft een bijzonder effect dat de golven vanuit alle windrichtingen komen. Na wat mooie drone-shots varen we verder naar de hoofdbestemming: Gua Rangko. De grot vol stalactieten herbergt een waterbassin met een zeer hoog zoutgehalte, waardoor je er heel makkelijk in blijft drijven. Het zonlicht schijnt vanaf een uur of twee door de nauwe ingang op het water wat daardoor helder blauw kleurt en een prachtig effect geeft in de verder donkere grot. De temperatuur is erg aangenaam en pas na twee uur dobberen pakken we de boot terug naar het strand. Voordat we weer op de scooter springen delen we onze dragonfruit met de familie van de kapitein als ruil voor het lenen van zijn mes (mijn zakmes is door de airport security uit mijn handbagage geplukt). ‘s Avonds genieten we van een heerlijke verse vis in de haven die voor onze neus wordt gefileerd en gegrild.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *