Dag twee van onze duikles, wederom vroeg uit de veren en op pad met de boot. Net als gister begint onze eerste duik op een zandbank met het oefenen van vaardigheden. Overal om ons heen liggen chocolate chip zeesterren (ja zo heten ze echt) die het achtergrond decor opleuken. Wanneer we de vaardigheden al snel onder de knie hebben (want zo goed zijn we) is er nog tijd en lucht over om over het rif te zwemmen en al gauw zien we meerdere soorten zeesterren en bevinden we ons plotseling te midden van 5 (!) zeeschildpadden. Tijdens de tweede en derde duik zweven we wederom over de prachtigste riffen en zien we spectaculair zeeleven. We hangen een poosje rond bij een manta cleaning station, krijgen een knipoog van een octopus vanuit zijn holletje en gaan langs bij twee doktershaaien die onder een grote koraalwaaier liggen te rusten. Tussendoor zien we nog een enorme murene zwemmen, zeeduivels foerageren en dikke zeekomkommers over de bodem scharrelen. Zelfs de gehele cast van Finding Nemo komt voorbij. Na al dit moois zijn we behoorlijk uitgeteld, maar er is helaas geen tijd om te relaxen. Direct na de laatste duik krijgen we het theorie-examen onder onze neus geduwd, dat we al schommelend in de boot tot een goed resultaat moeten brengen. We slagen uiteraard met vlag en wimpel en zijn nu officieel open water divers! Om dit succes te vieren proosten we met cocktails bij het lokale party-hostel. Na twee drankjes zitten we echter al te knikkebollen van vermoeidheid en blazen we de aftocht.

 

Nadeche note: Jammer jammer dat ik de Go Pro niet mee kon nemen maar we gaan nog eens fun diven en dan nemen ik heb wel mee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *