Vandaag de eerste duiklessen! We verzamelen om 7 uur s’ ochtends en vertrekken met een bootje vanuit de haven richting het Komodo reservaat. We zijn met een klein groepje duikers (7 man) en we hebben geluk, want we hebben twee instructeurs voor ons twee samen (waarvan 1 in opleiding). De eerste duik doen we op een ondiepe zandbank en hier oefenen we allerlei vaardigheden, zoals: ademtechnieken, masker leegblazen, elkaar van lucht voorzien en het drijfvermogen beheersen. Tijdens de tweede duik (deze is voor het echie)  is het direct raak, zodra we het water in springen zwemmen we direct oog in oog met een reusachtige manta, en dat blijkt slechts het neusje van de zalm. Tijdens onze tweede en derde duik (van bij elkaar opgeteld nog geen twee uur) zien we haaien (van wel anderhalve meter), schildpadden, een dikke murene, zeesterren, koralen, vissen van groot tot klein in alle kleuren en minimaal 25 manta’s die als enorme ruimteschepen boven, onder en langs je heen zweven op soms maar iets meer dan een meter afstand. Werkelijk een buitenaardse beleving en naar ik gok een zeldzaamheid voor een duikontgroening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *