In de stromende regen vertrekken we op de scooter richting Angel Billabong en Broken beach. Na over de modderige wegen te hebben gestuiterd schuilen we een uurtje op een verlaten, overdekt terras voordat het eindelijk stopt met regenen. De Angel Billabong (een soort groeve die uitmondt in de oceaan waar bij eb water in blijft staan) zou er prachtig uit moeten zien, maar niets is minder waar. Het bekken wat normaliter gevuld is met azuurblauw helder water ziet nu modderbruin en troebel door alle regen die is gevallen (toch iets minder uitnodigend om in te zwemmen). Gelukkig is Broken beach (een baai waar het water onder een boog door naar binnen stroomt) de moeite waard. De kliffen zijn prachtig in het groen gehuld door alle regen. Na kort te hebben rondgekeken rijden we verder naar Kelingking beach. Van bovenaan de klif vormt het uitzicht op de landtong de gelijkenis van een T-rex kop en dat levert mooie plaatjes op. Omdat het bovenaan redelijk druk is besluiten we af te dalen naar het strand. De afdaling, waar je minimaal een half uur mee bezig bent, is rete-steil en bestaat voor een groot deel uit in de rotswand gehakte voetstapjes en een met touw aan elkaar geknoopt houten hek voor houvast. Omdat de afdaling zo pittig is, is het strand lekker rustig. Op het zand, onder de overhangende bomen, omringt door kliffen spenderen we de rest van de middag. Straks alleen nog even terug naar boven…

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *