We verlaten Canggu vandaag vroeg om ons visa te verlengen bij het immigratiekantoor in Denpasar. Bij het loket krijgen we helaas te horen dat we 2 dagen te vroeg zijn met verlengen en worden we naar huis gestuurd (uiteraard wel pas nadat we alle formulieren reeds hebben ingevuld). Een beetje verslagen reizen we verder naar ons verblijf in Ubud, en dat maakt een hoop goed. Welkomstdrankje, ruime kamer met een grote badkuip en een heerlijk zwembad tussen het groen. Nadat we geïnstalleerd zijn pakken we de scooter naar Monkey forest, een wild bos vol tempels en (de naam zegt het al) apen. En het zijn er een hoop, ruim 1200 stuks om precies te zijn. Overal om je heen (en zo nu en dan ook boven op je) zijn apen, geweldig. Na de hele middag tussen de primaten te hebben vertoefd krijg ik Nadeche met moeite weer mee naar huis. Onderweg bij de fruitkraam (waar we weer wat nieuwe vruchten proberen) worden we aangesproken met het aanbod van een culturele voorstelling (met vuur!) nog dezelfde avond. Na wat twijfel (we wilden de avond eigenlijk in bad besteden) klinkt dit toch wel heel spannend en na een snelle hap zitten we alweer op de scooter. De show is bijzonder (met veel ritmische zang en mooie kostuums), maar ook een beetje langdradig. Afsluitend danst er een spannend uitgedoste meneer door een stapel brandende kokosnootschillen en dat is een mooi einde van de dag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *