Om de reisverzekering niet voor niets te hebben afgesloten gaan we vandaag op pad met de scooter. Voor de zachte prijs van 80.00 roepia (€4,80) en zonder het laten zien van een rijbewijs hebben we een racemonster voor een dag. 70 km op de scooter naar Nepal van Java is een behoorlijk eind, maar de dronebeelden mogen er wezen. De berg is flink stijl en onderweg naar boven komen we vaststaande auto’s tegen met rokende motoren en moeten we zelfs een stukje lopen omdat de scooter het niet trekt (ondanks zijn 110 CC). Weer onderweg naar beneden begint het te stortregenen en besluiten we te schuilen onder een overkapping in een klein dorpje. De bewoonster komt even een gezellig praatje maken en na een kort gesprek in het indo-engels-gebarentaal (en uiteraard even een foto) weten we wat poncho’s te bemachtigen. Op de terugweg ziet al het groen er fantastisch uit door de regen en na een korte stop bij de Borobudur tempel (niet echt heel bijzonder als je er niet op mag) zit de dag er weer op. Vannacht pakken we de nachttrein naar Malang.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *